Rusland hakt Schotland in de pan, Cyprus houdt sprankeltje hoop op rechtstreekse EK-kwalificatie

© AP

Rusland is bijna zeker van haar EK-ticket. De organisatoren van het vorige WK hadden in het eigen Moskou geen problemen met Schotland, dat met 4-0 werd verslagen. Cyprus veroverde dan weer de volle buit bij Kazachstan: 1-2. Rusland is nu tweede in groep I en staat 8 punten voor nummer drie Cyprus met nog drie wedstrijden te gaan: het EK-ticket is dus bijna binnen voor de Russen.

Rusland had tegen Schotland bijna een uur nodig om te scoren, maar na de openingstreffer van Artem Dzyuba was het over en uit voor de Schotten. Magomed Ozdoev maakte er meteen 2-0 van, Dzyuba scoorde nog een tweede keer en in het slot legde Aleksandr Golovin de 4-0 eindstand vast. Door die zware nederlaag is Schotland definitief uitgeschakeld voor rechtstreekse kwalificatie.

Eerder op de avond had Cyprus al gewonnen bij Kazachstan, de volgende tegenstander van de Rode Duivels. Yerlanov opende nochtans iets over het halfuur de score voor Kazachstan. Cyprus ging op zoek naar de gelijkmaker, en kreeg even voor het slotkwartier loon naar werken, via Sotiriou. Met de 1-2 draaide Ioannou de rollen zelfs helemaal om.

In de stand blijven de Rode Duivels uiteraard autoritair leider met 21 op 21, gevolgd door de Russen met 18 punten. Cyprus heeft 10 eenheden, gevolgd door Kazachstan (7), Schotland (6) en San Marino (0).

LEES OOK

Nu in het nieuws