KV Kortrijk overweegt klacht na “laster” van UEFA-inspecteur

Bron © BELGA

Foto: BELGA

KV Kortrijk onderzoekt welke stappen kunnen ondernomen worden bij de UEFA en het gerecht tegen “de duidelijke laster” van UEFA-inspecteur Karl Dhont. Dat meldden de Kerels donderdag via hun website. Dhont liet in de krant Het Laatste Nieuws optekenen dat de degradatiewedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen in 2017 “het ergste is wat hij gezien heeft” sinds de zaak-Ye.

Dhont houdt zich op Europees niveau al tien jaar bezig met het bestrijden van gok- en matchfixingschandalen in het voetbal. In die hoedanigheid kreeg de West-Vlaming een podium bij Het Laatste Nieuws. Dhont kwam onder meer terug op de derby tussen KV Kortrijk en Moeskroen op het einde van de reguliere competitie van het seizoen 2016-2017. Na een lamentabele prestatie van de Kerels haalde Moeskroen het met 0-2. De Henegouwers bleven ten koste van Westerlo, dat tevergeefs klacht neerlegde. “Wat er in die bewuste match is gebeurd, vind ik vele malen erger (dan KV Mechelen/Waasland-Beveren, red.). Wat ik daar allemaal zag, was het ergste sinds de zaak-Ye. Alleen is daar nooit een gevolg aan kunnen gegeven worden”, tekende de krant op.

Die uitspraak schiet bij KVK in het verkeerde keelgat. “We hebben destijds zelf een intern onderzoek gevoerd. Want laat één ding duidelijk zijn: mensen die zouden meewerken aan matchfixing hebben geen plaats binnen onze club. Het intern onderzoek heeft echter aangetoond dat KVK en haar spelers, staf en bestuur niets verweten kon worden”, klinkt het in een persbericht.

“KVK betreurt dan ook ten zeerste dat de heer Dhont overgaat tot dergelijke gratuite beschuldigingen zonder enige vorm van bewijs. Sterker nog, dit is voor KVK compleet onaanvaardbaar gelet op het reeds gevoerde onderzoek dat zonder gevolg werd geklasseerd. Gelet op zijn functie bij UEFA, zou verwacht mogen worden van de heer Dhont dat hij de nodige terughoudendheid en sereniteit aan de dag legt bij het afleggen van publieke verklaringen”, vervolgt Kortrijk. “Het is duidelijk dat de compleet ongegronde verklaringen van de heer Dhont KVK, haar supporters en haar sponsors schade toebrengen. De raad van bestuur van KVK onderzoekt welke stappen kunnen ondernomen worden bij UEFA en het gerecht tegen de duidelijke laster van de heer Dhont gericht aan onze club.”

AANGERADEN
Meest recent