Kat Kerkhofs over moeilijke zomer en twijfels over ‘Dancing with the stars’: “Niet om ja te zeggen. Wel of ik het zou kunnen”

Dries Mertens en Kat Kerkhofs eerder dit jaar bij de uitreiking van de Gouden Schoen. Foto: Photo News

In een interview dat dit weekend in ‘Het Nieuwsblad Magazine’ verschijnt, komt ‘Dancing with the stars’-Kat Kerkhofs (31) nog eens terug op de moeilijke periode die ze deze zomer beleefde. Ze kreeg toen veel kritiek omdat ze samen met haar echtgenoot Dries Mertens geld vroeg om als deejays op te treden en toen ze gefilmd werd toen ze ruziemaakten op het strand. Nu wordt ze echter geprezen door collega Gert Verhulst voor haar presentatie van ‘Dancing with the stars’, en te denken dat ze nog getwijfeld heeft of ze zoiets wel kon.

In haar interview in ‘Het Nieuwsblad Magazine’ noemt Kat Kerkhofs live tv maken een van de spannendste dingen die ze al gedaan heeft. “Ik heb mijn draai nog niet helemaal gevonden, maar ik denk dat ik verslaafd zou kunnen raken aan de kick en de adrenaline.”

Toch heeft ze getwijfeld toen haar de vraag gesteld werd: “Niet om ja te zeggen. Wel of ik het zou kunnen. Een liveshow? Ik heb zelfs nog nooit een opgenomen show gepresenteerd. En naast ‘fucking’ Gert Verhulst. Maar ik dacht vooral: wat een kans, ik mag mijn twee ‘pollekes’ kussen.”

En die ‘fucking’ Gert Verhulst kan de samenwerking ook wel smaken: “Gert is een man van weinig woorden. Maar hij is wel lief. Hij zegt: ‘Het was goed hé Katje?’ En dan loopt hij weg.” (lacht)

Lees hier het volledige interview met Kat Kerkhofs (+)

Minder positief was de storm van kritiek die Kerkhofs afgelopen zomer over zich heen kreeg. “Ik deejay vaak voor vriendinnen. Ik was op een feestje in Napels muziek aan het draaien. In volle ambiance kreeg ik daar dat voorstel. ‘Gij gaat op Werchter draaien.’ Ik zei tegen Dries : ‘Geweldig hè, en gij wordt mijn MC (master of ceremonies, nvdr).’ We hadden vrienden en familie uitgenodigd, we wilden daar een zot feestje van maken. Maar toen is de pers erop gesprongen. Dat zijn dingen waar ik vooraf niet bij stilsta. Er verschenen reviews alsof wij daar een megaoptreden hadden gegeven. En ik dacht: wow, dat was helemaal de bedoeling niet. Maar dat hou je niet meer in de hand. Het was echt rot. Ik heb er zelfs voor geweend. Het was ook dezelfde periode als die ruzie op het strand. Overal verschenen dingen die niet klopten. En je kunt je niet verweren, want dat maakt het alleen erger.”

Ook het feit dat ze als deejays te boeken waren, kreeg veel kritiek. “Die prijs was niet correct en de communicatie is niet goed verlopen. Zonder dat het goed was doorgesproken, is een bericht vertrokken naar de boekingskantoren en de pers. Een fout die ik niet meer wil laten gebeuren.”

bekijk ook

Kat Kerkhofs maakt ruzie met Dries op strand

Opmerkelijk DJ-duo duikt op in ‘the Brewery’ op Werchter

“O surdato ‘nnammurato”! Dries Mertens laat zich helemaal gaan in de karaokebar

Door Annelies Rutten