Siska Schoeters huilt om goede vriend Christophe Lambrecht: “Ik mis zijn advies heel hard”

In de laatste ‘Bedgeheimen’ van dit seizoen van ‘Gert late night’ is James Cooke er alweer in geslaagd zijn gast aan het huilen te brengen. Siska Schoeters (37), die als radiopresentatrice verhuisde naar Radio 2, werd emotioneel toen ze het had over “een Studio Brussel voor en na de dood van Christophe Lambrecht”.

“Dat was een zot goeie vriend”, vertelde ze over haar in mei overleden collega. “Ik had dat nog nooit gehad, dat iemand die ik zo graag zag en die zo dichtbij stond ineens wegviel.” Ze mist zijn advies “heel hard”. “Als ik met iets zit, over mezelf, maar dat kan evengoed over mijn werk zijn.”

Siska praatte in het bed van James Cooke over haar onzekerheden. Ze ging naar “een soort coach” omdat het moeilijk ging met haar pluskinderen. “Voor Tomas (De Soete, nvdr.) is zijn gezin het gezin met de vier kinderen, maar voor mij, mijn gezin, is mijn gezin met mijn twee kinderen. Ik zie mijn stiefkinderen zot graag, maar dat zijn niet mijn eigen kinderen.”

Ze was ook lange tijd totaal niet tevreden met hoe ze eruitziet. “Mijn uiterlijk is altijd een grote strijd geweest. Ik was verlammend onzeker over alles. Van mijn vijftien tot ik kinderen heb gekregen, kon ik zo wegkruipen van schaamte.”

Nu is ze wel heel tevreden over wie ze is. Door het moederschap en omdat haar carrière goed gaat. “Omdat ik weet dat ik iets kan. Allez, dat is voos om te zeggen, maar ik ben echt de beste vrouwelijke radiopresentatrice van het moment.”

Waar ze zichzelf ziet binnen tien jaar? “Ik wil de leading lady van Eén worden.”

Door adb