Bedrijf uit Pulderbos zoekt beste ijsbereider van het land

Jana Jansen, de winnares van vorig jaar. Foto: rr

Zandhoven -

Tijdens Horeca Expo in Gent op 20 november komt er een nieuw kampioenschap ‘Junior Gelato Chef 2019’ van ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux uit Pulderbos (Zandhoven). Het bedrijf gaat op zoek naar de opvolger van Jana Jansen van Kogeka Geel.

Vorig jaar veroverde de 19-jarige uit Balen de titel met haar ijscreatie ‘Pecan Caramel’. Inschrijven kan nog tot eind oktober. Kandidaten mogen 17 tot 21 jaar zijn.

Naast het Belgisch kampioenschap voor professionelen kregen de leerlingen uit het zevende jaar Patisserie-IJsbereiding uit zowat alle Belgische kokscholen in 2018 voor het eerst hun eigen nationaal kampioenschap. Met zo’n 20 deelnemers en een erg hoogstaand niveau werd dit meteen een schot in de roos. Vandaar dat organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux uit Pulderbos hier dit jaar wat graag een vervolg aan breidt. De opdracht voor de deelnemers blijft dezelfde: ze moeten zes liter gepasteuriseerde basismix voorbereiden, die ter plaatste afdraaien met één eigen smaak en de decoratie en garnering ter plaatste uitvoeren binnen de 30 en 45 minuten.

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40%), creativiteit (20%), structuur (20%) en presentatie (20%). Naast de titel ontvangt de nieuwe Belgische kampioen ook een dagcursus in de Gelato University Carpigiani in Pulderbos voor heel de klas én een mooie prijs voor zijn of haar school. Inschrijven via filiplaenen@carpigianibenelux.com

Door kma
AANGERADEN