Engeland met de billen bloot: Three Lions gaan pijnlijk onderuit op het veld van Tsjechië

Foto: Action Images via Reuters

De “Gouden Generatie” van Engeland heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren in de kwalificatiecampagne voor het EK 2020. De Three Lions kwamen snel 0-1 voor tegen Tsjechië via een penaltygoal van Harry Kane, maar verloren uiteindelijk met 2-1 dankzij doelpunten van Jakub Brabec en Zdenek Ondrášek. Het eerste puntenverlies voor Engeland in Groep A, waar het nu de Tsjechen (met een match meer) naast zich moet dulden.

De goals van de thuisploeg:

 

 

 

 

In IJsland-Frankrijk, een belangrijke wedstrijd in groep H, kon lange tijd niet gescoord worden. Middenin de tweede helft bracht Olivier Giroud (64.) de regerende wereldkampioen vanop de stip dan toch op voorsprong, en de Fransen konden die 0-1 vasthouden. In dezelfde groep boekte Andorra tegen Moldavië zijn eerste overwinning in een niet-oefenwedstrijd in tweeënhalf jaar, door met 1-0 te winnen. Turkije won na een laat doelpunt van Cenk Tosun (90.) met 1-0 van Albanië en blijft leider met achttien punten. Frankrijk is tweede met evenveel punten, IJsland derde met twaalf punten.

Europees kampioen Portugal klopte Luxemburg met 3-0 na doelpunten van Bernardo Silva (16.), de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo (65.) en Goncalo Guedes (89.). Oekraïne won in dezelfde groep met 2-0 van Litouwen dankzij twee doelpunten van Ruslan Malinovsky (ex-Genk, 29, 58.) en blijft leider met zestien punten. Portugal is tweede met elf punten.

Door Vincent Van Genechten