Weerbericht: “Zondag zomerse opflakkering”

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

In de noordwestelijke helft van het land verwacht het KMI zaterdagnamiddag meestal veel bewolking met vooral in een brede kuststreek af en toe regen. Enkele korte opklaringen zijn niet uitgesloten. In de zuidoostelijke landshelft is het eerst wisselend bewolkt tot soms vrij zonnig. Later op de namiddag neemt de bewolking echter toe en groeit de kans op enkele buien, lokaal met onweer. Maxima rond 16 graden in de Hoge Venen of aan zee, en 18 tot plaatselijk 20 graden in de andere streken.

Zaterdagavond zijn er vrij veel wolkenvelden en kan er in het zuidoosten van het land nog een plaatselijk buitje vallen. ’s Nachts is het overwegend droog met af en toe brede opklaringen. Op het einde van de nacht kans op nieuwe buien vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in de meeste andere streken. De wind krimpt naar zuid en wordt opnieuw matig.

Zondag wordt het erg zacht maar wisselvallig. Het kwik klimt naar waarden tussen 19 en lokaal 24 graden. In de voormiddag zijn al enkele plaatselijke buitjes mogelijk, maar verwacht het KMI tussendoor ook zonnige perioden. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de kust en bereikt een regen- en buienzone het westen van het land. Waarschijnlijk arriveert de neerslagzone pas tegen de avond over het centrum van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen, na de middag geleidelijk ruimend naar zuidwest en aan zee naar west.

Zondagnacht is het meestal betrokken en valt er soms nog wat regen. Het kan nevelig worden op meerdere plaatsen. Het koelt af naar zo’n 11 tot 15 graden.

Maandag golft een storing over ons land met veel bewolking en regen met tussenpozen.

AANGERADEN