Weerbericht: “Regen en buien komende week op de afspraak”

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Zondagmiddag is het tijdelijk droger en af en toe vrij zonnig in het centrum en het oosten van het land. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen, gevolgd door regen in de late namiddag. In het binnenland is deze namiddag een bui, mogelijk met een plaatselijke donderslag, niet uitgesloten. Dat meldt het KMI.

De maxima schommelen zondag tussen 18 en 23 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. Aan de kust zijn er rukwinden tot 70 kilometer per uur. Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag wordt het overal zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. Mogelijk blijft het in het uiterste zuidoosten droog. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind wordt meestal zwak en veranderlijk.

Maandag bevinden we ons langs de warme zijde van een golvende storing die geleidelijk terug de Noordzee wordt opgestuwd. Het is aanvankelijk zwaarbewolkt met perioden van regen, vooral dan in het westen en het centrum van het land. Na de middag wordt het in het binnenland droog met opklaringen. In kuststreek blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 21 graden elders. De wind wakkert aan naar matig uit zuidoost tot oost.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag is het eerst meestal droog met opklaringen in het binnenland. In de loop van de nacht neemt de kans toe op regen en buien vanuit het westen. De minima liggen tussen 13 en 17 graden.

Dinsdag sleept de golvende storing nog deels over het land met veel wolken tot gevolg en soms nog regen of enkele buien. In de loop van de dag wordt het droger vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden.

Woensdag start de dag overwegend droog met zon. Rond de middag bereikt een nieuwe regenzone het land vanaf het westen. In het oosten blijft het droog tot de avond. Aan de voorzijde wakkert de wind aan en wordt meestal vrij krachtig. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden.

Donderdag kan de storing blijven golven over het land waardoor het meestal bewolkt blijft met perioden van regen of buien. Het kwik stijgt tot tussen 11 en 17 graden.

Vrijdag blijft het wisselvallig met buien of regen. De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden.

AANGERADEN