Eva Pauwels ziet dochter Julie Vermeire zware jeugdjaren van zich af dansen

Julie danste de rumba als eerbetoon aan haar grootouders Rudi en Gil, die samen met haar mama Eva Pauwels in de zaal zaten.

Julie Vermeire (21) heeft gisteravond met een emotionele dans het op één na hoogste puntenaantal gescoord in Dancing with the stars op Vier. Ze danste de rumba als eerbetoon aan haar grootouders Rudi en Gil, omdat “zij er altijd waren voor mij”. Haar moeder Eva Pauwels, ex-vrouw van Jacques Vermeire, zat naast hen in de zaal. “Ik ben supertrots op haar. Het betekent heel veel dat ze hier is.”

Zoals alle kandidaten moest Julie op een trip down memory lane gaan, zeg maar een dans over haar verleden opvoeren. Ze keerde terug naar haar zestiende levensjaar. “Het was een van de moeilijkste jaren uit mijn leven”, vertelde ze in het introductiefilmpje. “Als dochter van twee bekende Belgen was het niet altijd gemakkelijk. De pers schreef niet altijd de mooiste dingen over mijn ouders. Ik dacht: Wees niet zo hard voor hen. Mama zat toen niet zo goed in haar vel. En de boekskes hebben daarvan geprofiteerd om haar miserie uit te smeren op de covers.”

In beeld verschenen tijdschriften met ronkende titels als Wie redt Eva Pauwels? Familie wil haar verplicht laten opnemen en Reünie met kinderen eindigt dramatisch: afgevoerd naar spoed tijdens hun verjaardagsfeest. “Als je dat leest op je zestiende, doet dat pijn. Het bleef mijn mama”, zei Julie, die nog een één jaar jongere broer heeft. “We moesten nog naar school gaan. Iedereen las dat. Dat vond ik het ergste. Ieder gezin heeft wel iets, maar bij ons moest dat altijd in de boekskes komen. Dat is niet leuk. Iedereen spreekt je dan aan: Hoe gaat het nu? Iedereen kijkt je ook aan. Ik wilde uitschreeuwen: Shut up, please. Leave me alone.

Julie ging toen door een emotioneel zware periode. “Maar ik heb gewoon heel veel steun gehad aan familie en vrienden. Vooral aan mijn grootouders (langs moederskant, nvdr.). Mijn oma en opa behielden altijd de stabiliteit in heel ons gezin.”

De emotionele dans, op het nummer Read all about it van Emeli Sandé, werd fel gesmaakt door de jury. Julie verzamelde 32 punten op 40, evenveel als Jani Kazaltzis. Alleen topfavoriete Kelly Pfaff scoorde beter met 34 punten. Het deed Julie extra plezier om zo’n persoonlijke dans te mogen opvoeren voor haar moeder en grootouders, zei ze tegen presentatrice Kat Kerkhofs. “Het komt bij hen extra aan. Ze hebben vast genoten.” En later op de avond voegde ze eraan toe: “Ik vond het minder emotioneel dan gedacht. Ik schrok van mezelf, dat ik me zo sterk heb gehouden. Mama had het even moeilijk, omdat het toch de realiteit was.”

Play

bekijk ook

Julie Vermeire blikt terug op moeilijke periode in haar jeugd

Julie draagt prachtige rumba op aan haar oma en opa

Door dhs
AANGERADEN