Toeriste gearresteerd en beboet omdat ze “te kleine bikini” droeg

Een toeriste is opgepakt en beboet omdat ze een “ongepaste” bikini droeg op een pas heropend strand op Boracay, een van de bekendste eilanden van de Filipijnen. Het hotelpersoneel had haar nog gewaarschuwd, maar de Taiwanese droeg het niemendalletje toch.

Ze kan niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd was. De 26-jarige Taiwanese toeriste werd aangesproken door het personeel van het hotel op het populaire vakantie-eiland Boracay in de Filipijnen toen ze in niet meer dan een minuscule bikini naar het strand wilde vertrekken op 9 oktober. Het kon niet, zeiden ze haar, en noemden het “ongepast”.

Kunstwerk

De toeriste en haar vriend reageerden door te zeggen dat het “een kunstwerk” was, zegt Natividad Bernardino, de grote baas van het resort. En dus droeg ze ook de volgende dag een niemendalletje, weinig meer dan enkele draden, om naar het strand te gaan. De politie haalde haar van het strand, arresteerde haar en volgens een woordvoerder kreeg ze ook een geldboete van 44 euro voor de “erotische” outfit.

De lokale politiechef vindt dat maar normaal. “Hun gewoontes qua kleding verschillen duidelijk van de onze”, aldus Jess Baylon, “maar ze moeten onze cultuur, traditie en omgeving respecteren.”

Heropend

Het eiland Boracay is pas sinds oktober weer open voor toeristen. Het populaire eiland bleef maandenlang dicht voor een grote schoonmaak, waarbij meteen ook de faciliteiten verbeterd werden en de kwaliteit van het water aangepakt werd. Er zijn ook strenge klimaatmaatregelen ingevoerd, maar ook over bikini’s is de politie er dus niet mals.

Play

bekijk ook

Playboymodel krijgt boete nadat ze video van naakte massage deelt op sociale media

Bikinimodel hoopt op leuke foto met olifant, maar die heeft iets anders in gedachten: “Wat ben je aan het doen?!”

Vriendinnen houden bikinishoot tot ze worden gestoord door brutale indringer

Door gjs