Paniek bij miljoenen fans: Fortnite plots niet meer speelbaar na “meteorietinslag”

Fortnite, een van de populairste online games ter wereld, kan plots niet meer worden gespeeld. Miljoenen fans keken zondagavond lijdzaam toe hoe een virtuele meteoriet de hele spelwereld vernietigde. Paniek alom, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het gewoon om een marketingtrucje.

Zondagavond, rond 20 uur. De virtuele wereld van Fortnite wordt getroffen door een meteoriet. De impact was zo hevig dat er een zwart gat ontstond en de hele wereld opgeslorpt werd. Na een tijdje bleef er niets meer over en kon de immens populaire shootergame niet meer gespeeld worden. De servers van het spel zijn down en wie wil aanmelden, krijgt alleen een zwart scherm te zien. Ook de tweets van het Fortnite-account zijn verdwenen.

Bij de spelers die het live zagen gebeuren (via streams op YouTube en Twitch) rees meteen de vraag: wat was er in godsnaam zonet gebeurd? De beelden van de “impact” werden in geen tijd massaal gedeeld.

Uitleg van maker Epic Games kwam er voorlopig nog niet. Op hun website werd alleen gemeld dat spelers in afwachting van meer nieuws voorlopig wel een demo van gameklassieker ‘Space invaders’ konden spelen.

Dat kon de onrust echter niet bedaren. Playstation heeft via de Twitter-pagina Ask Playstation zelfs een statement moeten plaatsen om de fans gerust te stellen dat al hun in-game items en betaalmiddelen (V-Bucks) niet verloren zouden gaan.

Bevestiging is er nog niet, maar alles lijkt op een opvolger te wijzen. Epic Games verwees afgelopen weken al naar “het einde” en vorig weekend verschenen er al aanwijzingen naar een “tweede hoofdstuk” in de Fortnite-saga. Mogelijk gaat het om een volledige nieuwe speelwereld.

Fortnite heeft wereldwijd meer dan 250 miljoen spelers. De kans is dus zeer klein dat het spel ineens stopgezet zou worden. Maandagavond wordt meer nieuws verwacht.

LEES OOK. Ouders van gameverslaafden klappen uit de biecht: “De makers van Fortnite zijn gewoon crapuleus” (+)

Door mtm
Meest recent