Goed onderhandeld? Mario Balotelli kan zijn salaris verviervoudigen… op twee voorwaarden

Foto: Photo News

Mario Balotelli vond afgelopen zomer opnieuw de weg naar Italië, meer bepaald naar Brescia Calcio. Uit liefde voor de club van de regio waar hij opgroeide, maar ook omdat zijn manager Mino Raiola goed kan onderhandelen.

‘Super Mario’ was de eerste vier wedstrijden van het Serie A-seizoen geschorst wegens een rode kaart op het einde van vorig seizoen bij Olympique Marseille. Balotelli speelde sindsdien twee competitiewedstrijden: tegen Juventus en Napoli. Stevige kost dus, maar de 29-jarige spits scoorde wel zijn eerste van het seizoen tegen de ploeg van Dries Mertens.

“Nog veertien te gaan”, zal Balotelli gedacht hebben. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera zou hij namelijk een bonus van liefst 3 miljoen euro kunnen krijgen dit seizoen. Op twee voorwaarden: als Balotelli vijftien keer scoort én Brescia niet degradeert. Met een jaarsalaris van 1 miljoen euro zou dat dus een verviervoudiging zijn van zijn verdiensten. Niet slecht.

Brescia staat op dit moment zestiende in de Serie A met 6 punten uit zes wedstrijden en dus net boven de degradatiezone. Corriere della Sera meldt ook dat het contract van Balotelli, dat tot 2022 loopt, automatisch ontbonden wordt als Brescia zakt naar de Serie B.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN