En plots staat je moeder (met roze hoedje) in de laatste bocht, net voor je Lombardije wint

Bauke Mollema beleefde afgelopen zaterdag één van de mooiste koersdagen uit zijn sowieso al rijkgevulde carrière. De 32-jarige Nederlander won na een lange solo met overmacht de Ronde van Lombardije. En dat tot groot jolijt van Anko Bangma, de Friese moeder van de winnaar. Zij had postgevat in de laatste bocht en wist met haar blijdschap duidelijk geen blijf.

Meestal staan familieleden achter de finishlijn opgesteld om hun naasten op te vangen. Moeder Mollema was niet verder geraakt dan de laatste bocht, een kleine kilometer voor de finish. Op tv-beelden is duidelijk te zien hoe zij springend van vreugde en emotie haar zoon een laatste keer toejuicht. Aandachtige waarnemers hadden in de gekke dame met het rode hoedje meteen moeder Mollema herkend, iets wat door de renner achteraf via twitter maar al te graag werd bevestigd.

Ook thuis in Monaco werden de prestaties van papa Bauke met heel veel interesse gevolgd. Zoontjes Thomas en Tim lijken het zelf nauwelijks te beseffen dat hun papa op televisie een grote wielerwedstrijd wint.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent