Vader doet emotionele oproep nadat slechts twee vriendjes opdagen op feestje voor jarig dochtertje (5) met autisme

Foto: Facebook

Het voelde als een messteek in zijn hart, toen zijn autistische dochtertje op haar verjaardagsfeestje vroeg waar al haar vriendjes waren. Er waren er slechts twee komen opdagen, en dus lanceerde de vader van Remi (5) een oproep op Facebook. Met succes. “Ik was overweldigd”, zegt hij.

De ouders van Remi, een 5-jarig meisje met autisme, hadden zondag een verjaardagsfeestje voor haar georganiseerd in binnenspeeltuin Eden Play Centre in Abertilley in Wales. Ze hadden daarvoor tien vriendjes van haar dochter uitgenodigd, maar er waren er slechts twee opgedaagd. De ouders van twee anderen hadden laten weten dat ze er niet konden geraken, maar van de zes anderen hadden ze niets vernomen.

Toen Remi dat besefte en aan haar moeder vroeg waar haar vriendjes waren, voelde dat volgens vader PJ Robins als een messteek in hun hart. “Het was heel triest dat geen van de ouders van die zes vriendjes gereageerd hadden”, zegt de vader aan Wales Online. “Door haar autisme zijn veranderingen op het laatste moment heel stresserend voor haar. We hadden haar al verteld over het feestje en dat we haar vriendjes uitgenodigd hadden. Ze verwachtte die dan ook.”

Oproep

De vader besloot daarop om een oproep te lanceren in een Facebookgroep met mensen uit de gemeente. “Alsjeblieft, als iemand wat tijd en een kind van ongeveer de leeftijd van mijn dochter heeft, kom er samen met ons een memorabel feestje van maken”, stond in de post te lezen. “We verwachten geen cadeaus of kaartjes, alles is betaald en er is genoeg eten. We willen gewoon dat jullie kinderen komen vieren met ons meisje.”

Liefst veertien kinderen doken even later met hun ouders op en feestten met de aanwezigen mee. Op Facebook regende het ook verjaardagswensen voor het meisje, en de post werd meer dan duizend keer gedeeld. “Remi wist niet goed wat er gebeurde”, zegt PJ. “Ze was daar met twee vriendjes en opeens kwamen al die andere mensen toe. Ze begreep niet goed wat er gebeurde.”

De vader zegt “overweldigd” te zijn door de berichten en de respons die hij kreeg. “Bedankt aan iedereen die met hun kind is langsgekomen.”

Vader doet emotionele oproep nadat slechts twee vriendjes opdagen op feestje voor jarig dochtertje (5) met autisme
Door gjs