Apple komt met goedkopere smartphone: 399 dollar voor verbeterde iPhone 8

Foto: REUTERS

Apple is van plan om een iPhone op de markt te brengen die 399 dollar zal kosten, wat gevoelig minder is dan andere smartphones van dat merk. Het gaat om een lichtjes vernieuwde versie van de iPhone 8, meldt de doorgaans goed geïnformeerde website MacRumors. Apple bevestigt het nieuws niet.

Het is Ming-Chi Kuo van MacRumors die het nieuws lanceert. Hij kreeg een onderzoeksrapport te pakken, waarin de iPhone SE2 aangekondigd wordt. Het toestel zou in het eerste kwartaal van 2020 op de markt komen in uitvoeringen met 64 en 128 gigabyte geheugen. De smartphone zal beschikbaar zijn in het grijs, zilver en rood.

Volgens Kuo gaat het om een lichtjes verbeterde versie van de iPhone 8, die volgens hem vooral populair zal zijn bij eigenaars van de iPhone 6. Die zullen binnenkort geen updates meer krijgen van hun toestel, en kunnen daarom de aankoop van een nieuw overwegen. De goedkoopste versie van de iPhone SE2 zou 399 dollar - 361 euro - gaan kosten. Ter vergelijking: Apple verkoopt de iPhone 8 vandaag nog 50 dollar duurder.

De verbeterde versie van een oudere iPhone doet denken aan de iPhone SE uit 2016. Dat was ook een lichtjes aangepaste versie van de iPhone 5S, en ook die lag goedkoper in de winkel dan de andere modellen.

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN