‘Gruwelijkste pedofiel van Engeland’, die tientallen kinderen misbruikte, doodgestoken teruggevonden in cel

Bron © De Telegraaf

Foto: AFP - RR

Richard Huckle, ‘de gruwelijkste pedofiel van Engeland’, is dood teruggevonden in de gevangenis in Full Sutton. Huckle zou met een geïmproviseerd steekwapen zijn omgebracht in zijn cel, berichten Britse media, die baseren op ingewijden.

Huckle was in 2016 veroordeeld tot 22 keer levenslang. De fotograaf had toegegeven dat hij zich op gruwelijke wijze schuldig gemaakt had aan grootschalig kindermisbruik. Hij vergreep zich tussen 2006 en 2014 aan tientallen kinderen van zes maanden tot twaalf jaar oud. De autoriteiten vonden op zijn computer foto’s en video’s van het misbruik. Ook werkte Huckle aan een soort pedofielenhandleiding, die op zijn laptop stond.

Huckle maakte zijn slachtoffers in arme gemeenschappen in Maleisië, waar hij zogezegd liefdadigheidswerk kwam doen. Ondertussen vergreep hij zich aan minstens 23 kinderen. Maar het totale aantal slachtoffers ligt wellicht veel hoger. Mogelijk gaat het zelfs om ongeveer tweehonderd kinderen. Dat zou onder meer blijken uit een soort online ‘scorebord’ waarop Huckle zichzelf punten gaf voor het misbruik.

De Britse politie sloeg de pedofiel in 2014 in de boeien toen hij aankwam op het Londense Gatwick Airport. Dat gebeurde na een tip van de Australische autoriteiten. Hij werd na zijn veroordeling opgesloten in een zwaarbewaakte gevangenis in Full Sutton, waar hij zondag dood werd teruggevonden in zijn cel. De woordvoerder van de gevangenis bevestigt zijn overlijden maar weigert verdere details vrij te geven. Volgens ingewijden zou hij echter neergestoken zijn met een zelfgemaakt mes door een celgenoot.

AANGERADEN