Het schattigste schoolkameraadje: puppy Louis brengt leerlingen tot rust

Gent -

De coolste leerling zit op de buitengewone middelbare school Bert Carlier. Puppy Louis vertedert er sinds kort alle harten. De labradoodle moet leerlingen met een verstandelijke beperking een gevoel van rust geven.

Louis is een labradoodle die speciaal als zorghond werd getraind. Sinds kort kwispelt hij rond in het Nest in de Krevelstraat, een buitengewone middelbare school die deel uitmaakt van Bert Carlier. Daar wordt lesgegeven aan jongeren met een verstandelijke beperking, soms ook met autisme. Leerlingen die het moeilijk hebben, kunnen bij de schattige viervoeter van 13 weken oud tot rust komen. Of een moment samen met Louis kan een beloning zijn na inspanningen in de klas.

Geschenk

De trouwe viervoeter is een geschenk van Rotary Gent. “We zijn hen heel dankbaar”, zegt vestigingscoördinator Taïna Defraigne, die ’s avonds voor Louis zorgt. Daarnaast krijgt hij twee keer per week training op de hondenschool.

“Onderzoek toonde al aan dat het aaien van een huisdier ervoor zorgt dat iemands bloeddruk daalt, de hartslag vertraagt en er stoffen vrijkomen die je een goed gevoel geven”, zegt Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “De aandacht voor het emotioneel welzijn van deze leerlingen is een noodzakelijke voorwaarde om tot leren te komen.”

Door Tuly Salumu
AANGERADEN
Meest recent