CD&V-jongeren delen fietslampjes uit

Mol -

De Molse CD&V-jongeren hebben maandagmorgen fietslampjes uitgedeeld aan leerlingen die naar school fietsten. Met de actie willen ze zichtbaarheid in het verkeer promoten.

Op verschillende invalswegen heeft de jongerenafdeling van CD&V Mol rode en witte fietslampjes uitgedeeld aan passerende scholieren. Die lampjes moeten er voor zorgen dat schoolgaande jongeren veilig de donkere herfst- en wintermaanden doorkomen. Daarbij willen de leden ook het belang van een goed werkende fietsverlichting onderstrepen.

Bij de actie werden ze ondersteund door collega’s uit Balen en Dessel, omdat ook veel van de leerlingen vanuit die buurgemeenten in Mol school lopen. “Nu ik zelf met de wagen rijd, zie ik zelf pas echt goed in hoe gevaarlijk het is om onverlichte fietsers te kruisen. Als fietser sta je daar niet altijd bij stil,” zegt Jens Timmermans (21), voorzitter van de Molse jongerenafdeling.

Fietsveiligheid is een van de speerpunten in de meerjarenplanning 2020-2025 van het Molse gemeentebestuur. Met deze actie willen de CD&V-jongeren hun steentje bijdragen. “De campagne is geen overbodige luxe, nu de kille herfst- en wintermaanden zijn aangebroken en het ’s ochtends lang donker blijft en ’s avonds vroeg begint te schemeren”, zegt Timmermans.

Door mto
AANGERADEN