Urenlange zoekactie op strand na 'hulpgeroep' levert niets op

De politiezone Westkust en de brandweer waren als eerste ter plaatse. Foto: jhm

Adinkerke / De Panne -

Op het strand van De Panne en op zee werd zondagavond voor de tweede keer in een week tijd een grootschalige zoekactie gehouden.

Om 22.30 uur belde een bewoner naar de hulpdiensten. De man was op het strand gaan wandelen, hoorde plots geroep ter hoogte van de waterlijn en alarmeerde meteen de hulpdiensten. Die namen geen enkel risico en zetten meteen grote zoekactie op poten. De politiezone Westkust en de brandweer waren als eerste ter plaatse en zetten een commandopost aan het strand op.

Zoekacties op het strand naar een eventueel slachtoffer leverden echter niets op. Daarom werd de zoekactie rond middernacht uitgebreid en kwamen ook de scheepvaartpolitie, de NH-90 reddingshelikopter en de Brandaris-reddingsboot van Ship Support mee zoeken. Uiteindelijk werd de zoekactie gestaakt zonder dat er iemand gevonden werd. Allicht verkeerde er niemand in nood. De oproep van de bezorgde wandelaar was echter goed bedoeld.

Ook vorige zondag was er nog een grote zoekactie op het strand van De Panne. Toen was er wel sprake van een verdwijning. Vrienden gaven een man op als vermist die in beschonken toestand was gaan pootjebaden. Na een zoekactie kon hij echter uren later aangetroffen worden in het centrum van De Panne.

Door jhm
AANGERADEN