‘Homo universalis’ en ‘De twaalf’ verkocht aan het buitenland

Maaike Cafmeyer in ‘De twaalf’. Nog niet uitgezonden, maar wel al wereldwijd verkocht. Foto: © VRT- Eyeworks, Thomas Nolf

Tweemaal raak bij Eén: zowel Homo universalis, de populaire spelrubriek uit Iedereen beroemd als De twaalf, de nieuwe misdaadserie van de makers van Beau séjour, is verkocht in het buitenland.

Vanaf 27 december kunnen Nederlanders op SBS6 kijken naar De alleskunner, hun versie van Homo universalis. Niet als uitsmijter, maar als volwaardig programma in prime time. Intussen namen ook verschillende andere landen, zoals Australië, Duitsland en de Verenigde Staten, een optie op het format.

Van De twaalf moet de eerste aflevering nog uitgezonden worden. De reeks over het proces van een schooljuf gaat deze week in première op het Film Fest Gent. In de hoofdrollen herkent u onder andere Maaike Cafmeyer, Maaike Neuville, Josse De Pauw en Johan Heldenbergh. Vanaf 3 november is de reeks op Eén te zien. De uitzendrechten zijn intussen al wereldwijd verkocht. Zo zal de reeks ook te zien zijn in Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk. “Fantastisch”, reageert Olivier Goris, netmanager van Eén. “De internationale interesse voor de reeks is vooral te danken aan de unieke invalshoek en de hoge kwaliteitsstandaard. Iets wat we enkel kunnen bereiken door samen te werken met andere Vlaamse mediabedrijven, omroepen en productiehuizen.”

Goris vermeldt ook de steun van het VAF/Mediafonds, de taxshelter-regeling of buitenlandse investeerders. “Door deze inspanningen heeft fictie in ons land een enorme stimulans gekregen. Kwalitatief leveren onze merken elke keer opnieuw echte pareltjes af.”

Door dewo