Man grijpt Femke (14) uit het niets bij de keel en geeft haar een slag in het gezicht: "Ze durfde mama niet te bellen"

De politie bekijkt camerabeelden van het station, maar voorlopig is de dader nog niet gepakt. Foto: SEM

Hasselt -

Een onbekende man heeft een meisje van veertien jaar maandag een vuistslag in haar gezicht gegeven aan het station van Hasselt. Hij stapte daarna doodleuk op de bus.

De Kermtse Femke (14) was maandagochtend op weg naar haar school KTA2 toen ze aan het station wilde overstappen op een bus richting Dusartplein. “Ze was er zoals altijd met een vriendinnetje”, vertelt mama Annelies Swinnen. “En waar praten meisjes wel eens over? Over jongens natuurlijk. Dat was duidelijk niet naar de zin van een oudere gast die Femke plots langs achteren bij de keel greep en haar een vuistslag in haar gezicht verkocht. Hij riep daarbij ‘Wie zei hier Michael?’, omdat de meisjes het over een jongen met die naam hadden. Daarna stapte die kerel gewoon een bus in. Femke durfde me eerst niet te bellen. Ze verwittigde haar zus, die op haar beurt met mij contact opnam. Ik ben Femke natuurlijk meteen gaan ophalen. We hebben aangifte gedaan bij de politie en zijn ook gepasseerd op de spoed. Ze heeft een flink opgezwollen wang, die ook gekneusd is door de slag. Bij de politie hebben ze ons gezegd dat ze de camerabeelden zouden bekijken.”

“Dat klopt”, zegt politiewoordvoerder Dorien Baens. “Voorlopig is er nog geen dader gepakt maar we nemen deze feiten ernstig en onderzoeken ze verder.”

Door dj
AANGERADEN