Storm houdt lelijk huis in Koksijde

De harde wind blies verschillende bomen omver, die op de weg terechtkwamen. Foto: Gemeente Koksijde-Oostduinkerke

Veurne / De Panne / Koksijde -

De kust is maandagavond getroffen door een zware storm die even voor 21 uur de westkust teisterde. In amper een uur tijd liepen er bij de hulpdiensten zo’n vijftig oproepen binnen. Vooral Koksijde is zwaar getroffen en kreeg ongeveer de helft van de oproepen.

Het rampenplan werd afgekondigd in Koksijde om het grote aantal oproepen beter te kunnen coördineren. De vier brandweerposten die alle oproepen binnen kregen (Koksijde, Oostduinkerke, Veurne en De Panne) werkten samen vanuit de kazerne in Koksijde om alle oproepen aan te pakken.

Storm houdt lelijk huis in Koksijde
Foto: Gemeente Koksijde-Oostduinkerke

Er werden heel wat bomen ontworteld door rukwinden tot 100 kilometer per uur. In de meeste gevallen vielen de bomen op straat en op pleinen, maar in enkele gevallen is er ook sprake van schade aan huizen, caravans en auto’s.

In de Veurnestraat in De Panne waaide een dak van een tuinhuis twee huizen verder op een veranda. De straat tussen De Panne en Veurne werd overigens volledig afgesloten voor alle verkeer vanwege de grote hoeveelheid takken op de weg, al ligt er ook een mastodont van een boom die verzaagd moet worden door de brandweer.

Gewonden vielen er niet. Even werd gevreesd dat de kerk in De Panne vuur had gevat door een blikseminslag. Maar uiteindelijk ging het om vonken die uit de bliksemafleider kwamen, zonder al te veel erg.

Storm houdt lelijk huis in Koksijde
Foto: Gemeente Koksijde-Oostduinkerke

Door Jelle Houwen
AANGERADEN