Ex-man van Barbara Sarafian: “Ik moest me wel verdedigen, ze probeerde me te wurgen”

Bron © Dag Allemaal

Yves De Moor vroeg Barbara Sarafian in 2015 ten huwelijk op het filmfestival van Oostende. Foto: BELGA

Het huwelijk van Barbara Sarafian met Yves De Moor was geen lang leven beschoren, en eindigde in een vechtscheiding. De actrice beschuldigde de horecaondernemer er zelfs van haar geslagen te hebben, maar die klachten werden vorig week door de raadkamer van tafel geveegd. De Moor doet dinsdag zijn verhaal in ‘Dag Allemaal’.

“Ik heb twee grote fouten gemaakt in mijn leven, en mijn huwelijk met Barbara is er één van”, aldus De Moor. De 47-jarige horecaondernemer was amper iets meer dan een jaar (van april 2016 tot de zomer van 2017) getrouwd met Sarafian (51). Daarna volgde een vechtscheiding die langer duurde dan het huwelijk zelf. De actrice diende bijvoorbeeld een waslijst klachten in tegen haar ex-man, gaande van belaging, bedreiging, diefstal, laster en eerroof tot opzettelijke slagen en verwondingen. De raadkamer besliste vorige week dat daarvoor niet voldoende bewijzen bestonden, en wees de meeste klachten af.

Tot opluchting van De Moor. “Er is een enorm gewicht van m’n schouders gevallen. Waarom Barbara die beschuldigingen uitte? Uit frustratie wellicht, om onze stukgelopen relatie. Ik heb intussen met enkele van haar exen gesproken, ik hoor van hen exact dezelfde verhalen.”

Zo zou De Moor Sarafian geslagen hebben. “Het was op mijn verjaardag, 10 mei 2017. Barbara had weer heel de dag gedronken. We zouden ’s avonds gezellig met mijn kinderen gaan eten, maar daar was ze eigenlijk niet meer toe in staat. Eenmaal thuis heb ik me dan effectief kwaad gemaakt. Ah ja, ze had mijn verjaardag verpest door haar gedrag. Daarop is ze mij beginnen te wurgen. Jawel, de handen rond de keel. Maar ik was niet van plan om me te laten doen. Ik heb me losgewrikt, riep haar toe dat ze ermee moest stoppen. En dan heb ik haar met de vlakke hand een klap in het gezicht gegeven. Puur uit zelfverdediging, en dat is ook bevestigd door een getuige. En opnieuw: haar exen zeggen me dat zij exact hetzelfde hebben meegemaakt.”

Door jvh