Stromae wil klacht indienen tegen Franse conservatieven

Bron © De Morgen

Foto: Photo News

Stromae overweegt klacht in te dienen tegen een groep Franse conservatieven die zijn nummer ‘Papaoutai’ zonder toestemming gebruikten tijdens een betoging tegen een voorstel om kunstmatige bevruchting ook voor lesbische koppels en alleenstaande vrouwen beschikbaar te maken. Dat schrijft De Morgen.

In Frankrijk hebben momenteel enkel heterokoppels recht op medische assistentie bij een onvervulde kinderwens. Het voorstel van president Macron om daar verandering in te brengen en ook alleenstaande vrouwen en lesbische koppels recht te geven op ‘procréation médicalement assistée’, lokt echter protest uit van conservatieve groepen.

Onder impuls van ‘Manif Pour Tous’, de groep die in 2013 ook fel betoogde tegen het homohuwelijk, betoogden vorige week zo’n 75.000 Fransen tegen dat plan. Op die bijeenkomst werd het nummer ‘Papaoutai’ (“Papa, waar ben je?”) van Stromae gedraaid. Tot ergernis van de Belgische zanger, die niet op de hoogte was. Hij overweegt nu daarom klacht in te dienen: organisatoren van openbare evenementen moeten namelijk toestemming hebben van de auteur om gebruik te maken van muziekstukken.

Video: YouTube

Door jvh
AANGERADEN