Enkele honderden Catalanen betogen in hartje Brussel: “Vandaag is iedereen een beetje Catalaans”

Brussel -

In Brussel zijn dinsdagmiddag enkele honderden Catalanen en aanhangers opnieuw samengekomen om te protesteren tegen de veroordeling van negen separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. Opvallende aanwezige onder de actievoerders was de voormalige leider van Catalonië Carles Puigdemont. Hij daagde net als een delegatie van N-VA op aan het Schumanplein. N-VA kwam met een banner waarop te lezen stond dat “iedereen vandaag een beetje Catalaans is”.

De aanwezigen hielden enkele speeches, waarna de betogers te voet richting het Jean Reyplein trokken. Daar gaf Puigdemont zo’n twee jaar geleden nog een speech voor zowat 45.000 Catalanen, vandaag waren volgens de politie een tweehonderdtal betogers aanwezig.

LEES OOK. Barcelona maakt zich op voor nieuwe protestacties: “Grote kans dat drukke punten en snelwegen straks weer worden afgesloten” (+)

De betoging werd trouwens aangevraagd én goedgekeurd door de politie. Die is discreet aanwezig om ervoor te zorgen dat alles rustig verloopt.

LEES OOK. Chaos in Catalonië is terug na veroordeling politici: waarom de celstraffen een cadeau zijn voor de separatisten (+)

Enkele honderden Catalanen betogen in hartje Brussel: “Vandaag is iedereen een beetje Catalaans”
Foto: rdb
Door rdb