Veel kansen voor de aanvallers, denken ze bij Deceuninck - Quick Step, en dat heeft Julian Alaphilippe graag

Foto: AFP

Bij Deceuninck - Quick Step trekken ze ook in 2020 zeer zeker de kaart van Julian Alaphilippe. De Franse aanvaller wordt in de komende Tour op zijn wenken bediend, denkt ploegleider Wilfried Peeters.

LEES OOK. Dit is het rittenschema van de Tour de France 2020: “Geen Tour voor rouleurs, maar voor klimmers”, aldus Tourbaas Christian Prudhomme

“Zonder de profielen te hebben gezien, weet je nu al dat het een loodzware start gaat worden”, aldus de Kempenaar. “Wie het hinterland van Nice kent, weet dat het daar geen meter vlak zal zijn. De klassementsrenners zullen van in de start goed in orde moeten zijn of je kan na twee etappes al flinke achterstand hebben.”

Die pittige opening heeft voordelen, weet Peeters. “Het klassement gaat misschien al ietwat in een plooi zitten waardoor de aanvallers ruimte gaan krijgen. Het wordt een Tour voor de aanvallers, denk ik. Alaphilippe? Dat is een aanvaller, ik zou daar geen ronderenner van maken. De Tour en die gele trui hebben hem dit jaar heel veel krachten gekost en daar heeft hij in het tweede deel van het seizoen een prijs voor betaald. Neen, Julian kan zich niet schuilhouden in een peloton. Een klassementsrenner moet zich zoveel als mogelijk sparen en dat is Julians temperament niet. Vorig jaar viel dat allemaal mee. Julian moet gaan om ritten te winnen. Dat was vorig jaar ook zo. De sprinters? Die zullen ook bergop moeten kunnen. Hodeg en Jakobsen zijn onze snelle mannen. Fabio heeft mij in de Vuelta aangenaam verrast maar we gaan eerst nog het parcours van de Giro afwachten alvorens een beslissing te nemen.”

Door Hugo Coorevits in Parijs