Eind mei trok ze de deur dicht bij VRT, nu werkt Julie Van den Steen bij VTM: “We hebben fijne plannen met haar”

© © VRT / MNM

Eind mei trok ze de deur van de Ochtendshow op MNM, en bij uitbreiding die van de VRT, achter zich dicht. Nu raakt bekend dat Julie Van den Steen (27) aan boord is bij VTM. “We hebben fijne plannen met haar.”

bpr

Presentatrice Julie Van den Steen maakte het eind mei zelf bekend tijdens de De grote Peter Van de Veire ochtendshow op radiozender MNM, waar ze vijf jaar aan de slag was als sidekick: ze zou stoppen als radio-dj, en in één adem leek ook haar exit bij de openbare omroep een feit. Concrete plannen ontvouwde ze toen niet: “Het is tijd om wat langer dan 03.03 uur te slapen en na te denken over wat hierna komt.”

Nu raakt officieel bekend dat Van den Steen aan boord is bij VTM. Naar verluidt gaat het om een exclusiviteitscontract, maar dat wil de zender, die nooit communiceert over de inhoud van hun overeenkomsten, niet bevestigen. “Wel kan ik zeggen dat we fijne plannen hebben met Julie. Ze is een veelzijdig talent en past dus zeker bij ons. Het is wel nog te vroeg om te zeggen over welke projecten het gaat”, zegt woordvoerster Sara Vercauteren.

Van den Steen werd wel al gelinkt aan de nieuwe dagelijkse talkshow die VTM in de pijplijn heeft, al is daar voorlopig weinig meer over gecommuniceerd dan de mogelijke startdatum (28 oktober) en de vermoedelijke gastheer (Davy Parmentier, 36, tevens de creatief directeur van VTM).

Of Van den Steen daarin ook effectief zal opdraven, is nog onduidelijk. Feit is dat ze al ervaring heeft met televisie: in 2017 presenteerde ze samen met Freek Braeckman het Eén-programma Typisch mensen. En in januari vorig jaar was ze naast Adriaan Van den Hoof de gastvrouw van de MIA’s.

Het nieuws komt twee dagen nadat ook de transfer van Karen Damen van SBS (Vier en Vijf) naar VTM kwam bovendrijven.

Aangeboden door onze partners