Student overvallen door zes mannen in Leuven: 19-jarige verdachte opgepakt

Bron © BELGA
Leuven / Lubbeek -

In Leuven is zondagavond een negentienjarige kotstudent overvallen door zes mannen. Die gingen ervandoor met geld en zijn horloge. Later op de avond kon de politie een verdachte oppakken, een negentienjarige jongeman uit Lubbeek. Die is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Leuvense parket dinsdagavond.

De 19-jarige student wandelde zondagavond rond 23 uur in de Vaartstraat toen hij werd aangesproken door een groepje van zes mannen. Eén van de mannen vroeg wat kleingeld en een andere wilde zijn jas passen. De jongeman gaf ongeveer 1 euro aan kleingeld af en liet de man zijn jas passen. Hij kreeg zijn jas terug maar nadien vroeg een derde man om zijn horloge te mogen passen. De derde verdachte gaf de horloge niet terug en toen het slachtoffer deze verdachte even tegenhield, dreigde die ermee het slachtoffer te slaan, waarna de zes mannen er vandoor gingen met het horloge van het slachtoffer.

De student verwittigde de politie en gaf een persoonsbeschrijving van de daders. Enkele uren later kon een politieploeg één van de verdachten arresteren in de Brouwersstraat. Het ging om een 19-jarige man uit Lubbeek die aan het slachtoffer zou gevraagd hebben om zijn jas te passen.

Het parket liet de man voorleiden bij de onderzoeksrechter en die plaatste hem onder aanhoudingsbevel voor afpersing bij nacht door twee of meer personen.

AANGERADEN