Benny Claessens dient klacht in wegens homohaat

Foto: BELGAIMAGE

Acteur Benny Claessens heeft dinsdagmiddag bij de Antwerpse politie een klacht ingediend wegens homohaat. Dat meldt hij zelf op zijn Facebookpagina.

“Vandaag zijn Ariel (zijn vriend, de Israëlische performance kunstenaar Ariel Efraim Ashbel, nvdr.) geconfronteerd met homohaat, om de hoek bij het huis van mijn moeder. Ik ken de predator al van kleinsaf, toen hij me altijd de huid vol schold. Dertig jaar later is zijn haat voor mij geëvolueerd tot een haat tegen homo’s in het algemeen. Dertig jaar later wacht ik nu eindelijk op de politie om een klacht in te dienen. We zouden hier met z’n allen zo klaar mee moeten zijn”, postte hij dinsdag om 12.46 uur op Facebook.

Benny Claessens woont al enige tijd in Berlijn. In 2016 verliet hij NTGent en ging hij aan de slag bij het Maxim Gorki Theater in Berlijn. Vorig jaar won hij de Alfred Kerr-prijs,de belangrijkste Duitse acteerprijs voor jong theatertalent. Maandag werd bekend dat hij in Wenen genomineerd is voor de Nestoy-prijs, een prestigieuze theaterprijs.

Benny Claessens werd bekend door zijn rol als Benny De Pauw in de Woestijnvis-serie Het Geslacht De Pauw. Dit jaar was hij nog te zien in de Eén-serie Undercover, met Tom Waes.

Door frp