HBO maakt spinoff-serie van ‘Grease’

Bron © The Hollywood Reporter

De Amerikaanse betaalzender HBO gaat een spinoff-serie maken van ‘Grease’, de filmklassieker uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen.

Even terug naar 1978. Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie en worden smoorverliefd op elkaar. Later verhuist Sandy en komt ze op dezelfde school als Danny terecht, maar daar blijkt de lieve jongen een stoere bullebak te zijn geworden. Haar verliefdheid bekoelt al snel, waardoor ze met andere jongens begint aan te pappen. En dat maakt Danny stikjaloers… Dat is kort samengevat het plot van (een van de) populairste musicals uit de filmgeschiedenis.

Alles speelt zich af op Rydell High, de school die ook in de HBO-serie centraal zal staan. De Amerikaanse betaalzender, onder meer bekend van ‘Game of thrones’, liet ook al weten dat enkele personages uit de originele film in ‘Grease: Rydell High’ zullen terugkeren en dat de serie zich ook zal afspelen in de jaren vijftig van vorige eeuw. Voor de rest is er voorlopig nog maar zeer weinig bekend over de serie. Wie zal het scenario schrijven? Wie zal de hoofdrollen vertolken? Wanneer zal de serie worden uitgezonden? Dat is voorlopig allemaal nog niet geweten.

De meer dan veertig jaar oude film is duidelijk weer hip, want enkele maanden geleden werd ook al een filmprequel aangekondigd.

Door mtm