‘Desperate housewife’ Felicity Huffman begint aan twee weken celstraf

Bron © BELGA

Actrice Felicity Huffman(tweede links) is voornamelijk bekend van de serie ‘Desperate housewives’. Foto: © The Hollywood Archive

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie ‘Desperate housewives’, heeft zich dinsdag aangemeld in een gevangenis in Californië, waar ze twee weken achter de tralies zal zitten. De actrice werd in september veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het betalen van 15.000 dollar (13.500 euro) om de toelatingsexamens aan de universiteit van haar oudste dochter te vervalsen.

De 56-jarige Huffman zal haar straf uitzitten in de federale correctionele instelling in Dublin, Californië, een licht bewaakte gevangenis waar ongeveer 1.200 vrouwelijke gevangenen zitten, stellen haar advocaten in een mededeling.

LEES OOK. De hele dag films en zonnen op het dak: binnenkijken in de gevangenis waar veroordeelde ‘Desperate housewife’ heen wil

Na haar vrijlating moet Huffman nog eens 250 uur gemeenschapsdienst uitvoeren en blijft ze een jaar lang onder toezicht staan.

De actrice pleitte schuldig in de corruptiezaak. Ze gaf toe 15.000 dollar te hebben betaald aan het hoofd van een bedrijf dat gespecialiseerd was in de voorbereiding van SAT-tests die toegang geven tot Amerikaanse universiteiten. Met het smeergeld wilde ze de resultaten van haar oudste dochter vervalsen zodat ze beter zou scoren. De actrice benadrukte op haar proces dat haar dochter van niets afwist en zei veel spijt te hebben.

Huffman is een van verschillende rijke ouders die ervan werden beschuldigd vals te spelen of steekpenningen te betalen om hun kinderen naar elite-universiteiten te krijgen. Ook actrice Lori Loughlin (‘Full house’) wordt beschuldigd in het schandaal rond de toelating van studenten aan prestigieuze universiteiten als Yale, Stanford, Georgetown, UCLA of USC. In totaal werden 33 ouders in verdenking gesteld.

LEES OOK. Fraude cum laude: Rijke Amerikanen kochten voor hun kinderen inschrijving aan topuniversiteiten (+)

‘Desperate housewife’ Felicity Huffman begint aan twee weken celstraf
Foto: AP
‘Desperate housewife’ Felicity Huffman begint aan twee weken celstraf
Foto: REUTERS
AANGERADEN