AA Gent-topman Michel Louwagie ondervraagd in Operatie Propere Handen: “Logische stap”

Foto: gianni barbieux

AA Gent-manager Michel Louwagie heeft zich vanochtend aangeboden bij de gerechtelijke politie in Hasselt. Hij werd uitgenodigd in het kader van het onderzoek Propere Handen. Hij moet antwoord geven op een aantal vragen in verband met verdachte transfers in het onderzoek en meldde zich aan met advocaat Luc Arnou.

AA Gent doet veel transacties met de verdachte makelaar Mogi Bayat, maar krijgt mogelijk ook vragen over transfers die gebeurd zijn met makelaar Dejan Veljkovic. Het gerecht is op dit moment bezig met het toetsen van verklaringen van de Servisch-Belgische spijtopant. Louwagie kwam om 9u40 weer buiten, stapte uit en meldde aan de aanwezige pers dat alles “normaal verlopen” was.

AA Gent-topman Michel Louwagie ondervraagd in Operatie Propere Handen: “Logische stap”
Foto: gianni barbieux

De Ghelamco Arena was op 10 oktober 2018 een van de adressen waar speurders in het kader van “Operatie Zero” voor de deur stonden. Ook andere clubleiders, zoals twee weken geleden voorzitter Bart Verhaeghe en manager Vincent Mannaert van Club Brugge werden al ondervraagd door de speurders in Hasselt.

“Logische stap”

“AA Gent wil graag een standpunt meedelen met betrekking tot de uitnodiging van haar algemeen manager Michel Louwagie door de bevoegde gerechtelijke instanties die zich buigen over de strafrechtelijke kant van het dossier ‘Propere handen’ in ons professioneel voetbal”, reageren de Buffalo’s in een persbericht. “AA Gent is van mening dat door het gerechtelijk onderzoek in Hasselt bijzonder goed en nauwkeurig werk wordt verricht, hetgeen het professioneel voetbal in ons land ongetwijfeld zal ten goede komen. Daaraan heeft AA Gent van bij het begin haar volle medewerking verleend.”

“In dit kader werden reeds vertegenwoordigers (managers en bestuursleden) van diverse eerste klasse clubs gehoord en/of verhoord en is de bevraging van onze algemeen manager, dat overigens slechts een uur in beslag heeft genomen, naar het einde van het onderzoek toe, een logische stap. AA Gent is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzingen, hoe ook, zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenheid van de club in het dossier ‘Propere handen’.”

“We willen hiermee onze supporters en stakeholders informeren en geruststellen”, aldus de Buffalo’s.

Door Bart Lagae
AANGERADEN
Meest recent