Brandalarm verstoort toespraak Di Rupo tijdens Luxemburgs staatsbezoek: zaal ontruimd, ook royals moeten vertrekken

Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Groothertogdom Luxemburg verloopt niet helemaal van een leien dakje. Dinsdag wilde de oldtimer die het koninklijke echtpaar moest vervoeren, niet starten. Woensdag moesten de royals even buiten gaan staan toen een (vals) brandalarm de speech van Elio Di Rupo op een symposium verstoorde.

Koning Filip en koningin Mathilde woonden woensdag samen met groothertog Henri een symposium over ruimtevaart bij, waar de Waalse socialist Elio Di Rupo het publiek toesprak. Tijdens de speech van de oud-premier veroorzaakte een brandalarm plots verwarring en hier en daar gelach. Na een halve minuut werd duidelijk dat iedereen de zaal moest verlaten, ook onze royals en de Luxemburgse groothertog.

Een achttal minuten later mocht iedereen weer naar binnen. Di Rupo ging gewoon verder met zijn toespraak, alsof er niks was gebeurd, terwijl een aanzienlijk deel van het publiek zijn plekje nog moest terugvinden. “Geen tijd te verliezen op een strak getimed staatsbezoek”, aldus Wim Dehandschutter, onze royaltywatcher ter plaatse.

bekijk ook

Foutje bij het staatsbezoek: de oldtimer die de royals moet vervoeren, wil maar niet starten

Door dhs, pjv
AANGERADEN