Vrijwilligers Televestiaire merken tijdig brand op bovenverdieping op

De brandweer bracht de smeulende dozen naar buiten en ventileerde het pand. Foto: bfr

Roeselare -

In de Televestiaire in de Noordstraat is woensdagmiddag een brandje uitgebroken. In de winkel wordt tweedehandskledij aangeboden tegen een betaalbare prijs. Aanwezige vrijwilligers konden tijdig de brandweer alarmeren.

De Roeselaarse brandweer werd omstreeks 15 uur opgeroepen voor een brandje in de Noordstraat. Vrijwilligers van de Televestiaire, een winkel waar mensen die het niet breed hebben terechtkunnen om tegen goedkope prijzen tweedehandskledij te kopen, waren op de benedenverdieping een kopje koffie aan het drinken toen ze merkten dat er op de bovenverdieping iets niet in orde was.

“In het bovenste gedeelte van het gebouw stonden in de omgeving van een halogeenlamp enkele kartonnen dozen opgesteld. Door de warmte van de lamp begonnen die dozen plots te branden”, aldus brandweerofficier Rob Nachtergaele.

Noordstraat tijdlang afgesloten

Het brandje was nog maar net ontstaan toen de vrijwilligers alarm sloegen. Toen de brandweer aankwam, was er wel al een aanzienlijke rookontwikkeling op de bovenverdieping van het gebouw.

“Het brandje bleef beperkt tot de dozen. Als niemand in het gebouw aanwezig was geweest, had het veel erger kunnen aflopen”, aldus de brandweerofficier.

Nadat de brandweer de dozen snel naar buiten had gebracht, werd het gebouw geventileerd. Na een grondige controle werd het pand vrijgegeven en kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Door het brandje bleef de Noordstraat in de omgeving van het kruispunt met de Adriaen Willaertstraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer. De politie sloot even de straat af, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

Door bfr
AANGERADEN
Meest recent