‘Seksuolotte’ in ‘De slimste mens’, dat levert pikante taferelen op: “Je glijdt er langzaam in toch?”

Foto: Vier

Seksuologe Lotte Vanwezemael nam donderdag plaats naast Natalia en Philippe Geubels in de zeteltjes van ‘De slimste mens ter wereld’. Haar beroep wordt al direct op de hak genomen door jurylid Marc-Marie Huijbregts. “Je kan niet meteen seksuologe gaan studeren, toch? Je glijdt langzaam in de studie…” De toon is gezet, maar Lotte laat al snel zien dat ze best haar mannetje kan staan.

LEES OOK. ‘Seksuolotte’: “Jongeren vragen me vaak: kan ik zwanger worden door sperma in te slikken?”

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

De nieuwkomer was Lotte Vanwezemael. De luisteraars van MNM kennen haar als Seksuolotte, de seksuologe van het programma Generation M.

Wie was de winnaar?

Lotte Vanwezemael schoot sterk uit de startblokken en gaf haar leiderspositie niet op. Ze eindigde uiteindelijk op 475 seconden en werd zo de winnaar van deze aflevering.

En de verliezer?

Na drie afleveringen is het game over voor Natalia. Nadat het spannend was geworden bij een vraag over bruidsboeketten, liet Philippe Geubels zich strategisch zakken. Aan één antwoord over Ben Affleck had hij genoeg om de zangeres naar huis te spelen.

Wie wordt de nieuwkomer donderdagavond?

Acteur Jaak Van Assche, legendarisch als Jean De Pesser uit De collega’s of Fernand Costermans uit F.C. De kampioenen.

De beste quotes waren:

Philippe Geubels tegen Erik Van Looy, na een onderonsje over depressie: “Depressie zit in de hersenen, daar gaat gij geen last van hebben.”

Van Looy: “Ik moet meer pizza eten van mijn dokter. Dokter Oetker.”

Van Looy: “Als ik mezelf op televisie zie, schaam ik me voor mijn lach.” Marc-Marie Huijbregts: “Alleen voor je lach?”

Dit was het mooiste moment:

Lotte Vanwezemael kreeg tijdens ‘De galerij’ tien ­portretten van BV’s voorgeschoteld. Lijkt op zich een eitje, alleen waren ze bewerkt met de FaceApp, waardoor alle gezichten dertig jaar verouderd werden. Na afloop werden ook de kandidaten en Van Looy door de FaceApp gehaald en dat leverde hilarische taferelen op. “Bij mij werkt het niet”, grapte Van Looy nog.

De tussenstand:

1. Philippe Geubels (4 afleveringen)

2. Natalia (3 afleveringen)

3. Lotte Vanwezemael (2 afleveringen)

4. Zouzou Ben Chikha (1 aflevering)

5. Ann Wauters (1 aflevering)

TOP 10 MEEST GELEZEN