Man verliest oog na ruzie met caféklant: “Hoe kan je nu onopzettelijk een barkruk gooien?”

Archiefbeeld. Foto: Belga

Zedelgem -

Een man uit Aartrijke (Zedelgem) blijft erbij dat hij op 11 maart 2016 een caféklant niet met opzet raakte met zijn barkruk. De klant verloor toen wel zijn oog.

Alles begon toen de partner van de beklaagde die avond het café binnenkwam. Haar vriend speelde darts, maar ze wees naar de biljarttafel en zei: “Geef die sukkelaars ook iets.” Zij en slachtoffer H.D. komen al jaren niet overeen en H.D. voelde zich beledigd. Hij noemde haar op zijn beurt ‘slet’ en ‘slunse’.

Toen C.V. hoorde dat zijn vriendin werd beledigd, gooide hij een glas in de richting van H.D. Volgens C.V. gooide hij met opzet naast H.D., maar die beweert geraakt te zijn. De beklaagde nam nadien zijn barkruk en raakte daarmee “per ongeluk” H.D. De gevolgen waren niet min: het slachtoffer werd zwaar geraakt en verloor het zicht uit één oog.

“Ook bovenop hem gaan zitten”

Luc Arnou, de advocaat van C.V., blijft erbij dat het niet met opzet was, of minstens werd uitgelokt. Maar de advocaat van het slachtoffer betwist dat. “Hij heeft niet enkel met een glas en een kruk gegooid, hij is er ook nog eens bovenop gaan zitten. In plaats van zijn spierballen te tonen, zou hij nu beter tonen dat hij ballen heeft en bekennen.”

C.V. kreeg in eerste aanleg opschorting van straf. Maar hij kijkt aan tegen een voorlopige schadevergoeding van 40.000 euro, mocht het gaan om opzettelijke slagen. Dat is voor de procureur-generaal wel duidelijk. “Hoe kan je nu onopzettelijk met een glas of een barkruk gooien?” Hij gaat wel akkoord met de opschorting.

Uitspraak op 27 november.

Door Olivier Scheir,osw
AANGERADEN