Abonnee worden? Kies je leesformule

17/10/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  vier

Peter grijpt naast ‘Bake off’-finale

Met de finale in zicht heeft Oostendenaar Peter Slight (40) de Bake Off-tent moeten verlaten. Volgende week strijden Philip, Jaline en Tine om de titel van beste bakker.

De halve finale eindigde woensdag in een klein drama voor vrachtwagenchauffeur Peter. De opdracht luidde om een kindertaart te maken, maar dat bleek allesbehalve kinderspel te zijn. Halverwege werd duidelijk dat hij een enorm misbaksel aan het creëren was. De vanillecrème was veel te zacht, waardoor de taart als een pudding in elkaar stortte. “Ik kan hier geen kloten meer aan doen. De vuilnisbak in! Dit durf ik niet afgeven aan een kind van acht”, aldus de teleurgestelde bakker.

Peter gooide de handdoek en wou opgeven. Maar onder impuls van patissier Herman Van Dender zette hij toch door. Zo kwam er toch nog een best geslaagde taart op tafel, al was die verre van gedetailleerd afgewerkt. “Biscuit en chocomousse zijn perfect, de witte vulling is vrij smakeloos”, vond de jury. Uiteindelijk moest Peter toch de baktent verlaten.

Ondertussen eisen de stress en vermoeidheid na zeven afleveringen hun tol. “Ik mis mijn kinderen heel hard”, vertelde Tine. “Die hebben echt geen mama nu. Ik doe niets meer in het huishouden. Ik poets en was en strijk niet meer, ik bak alleen nog maar.”

Toch moet de Diestse volgende week opnieuw aan de bak. Met de piepjonge Jaline (Hasselt) en apotheker Philip (Berchem) heeft ze geduchte tegenstanders.(tove)

AANGERADEN