Abonnee worden? Kies je leesformule

17/10/2019 - Roeselare
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

City Beer Golf brengt je in Roeselare langs vier plaatsen in het centrum waar je streekbieren kan proeven.sbr

Stad is blij met nieuwe variant van City Golf

Ontdek Roeselare metpartijtje golf en biertje

Roeselare

-

Voortaan kan je het centrum van Roeselare ontdekken met een partijtje City Beer Golf. Dat is een nieuwe variant op het City Golf, dat in 2014 al zijn intrede deed in de stad.

In 2007 ging Vincent Hellemans uit Lier van start met City Golf. Als fervent golfspeler wilde hij zijn passie delen door een ludieke stadsvariant te organiseren voor groepen. Intussen stapten al meer dan 40 steden mee in het project. In 2014 werd de stap gezet naar Roeselare.

“Jaarlijks mogen we heel wat bezoekers ontvangen in Roeselare. De mensen zijn ook positief over de stad. Het is een dynamische stad vol leuke winkels. De tijd is rijp om City Golf naar een hoger niveau te tillen”, zegt Hellemans.

Zo kan je voortaan een partijtje City Beer Golf spelen in de stad. Dat werd in 2015 gelanceerd in Leuven. “Waar voorheen beleven en ontdekken centraal stonden, komt er nu ook proeven bij van de heerlijke streekbieren die Roeselare rijk is.”

Dirk Lievens Schepen van Cultuur “We leven in een echte bierstad”

City Beer Golf brengt je in Roeselare langs vier verschillende plaatsen in het centrum waar je drie streekbieren kan degusteren. Tijdens de wandeling vertelt de begeleiding leuke weetjes over de locaties en over de bieren zelf. Een partijtje City Golf duurt een uur, met het proeven van de bieren ben je anderhalf uur zoet. De deelnemende horecazaken in Roeselare zijn het Koerskaffee, de Moustache, Au Grand-Café, café Romen, de Lange Giraf en de Korenbloem.

De stad is zeer blij met de nieuwe variant. “Wie van buitenaf aan Roeselare denkt, denkt aan de brouwerij Rodenbach”, zegt schepen van Cultuur Dirk Lievens (CD&V). “De jongste jaren wordt weer enorm geïnvesteerd in bier. Dat zal in de toekomst zo blijven. Onlangs nog werd al een bierwandeling gelanceerd op initiatief van stadsgids Belinda Eelbode. De brouwerij Rodenbach verwelkomt jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers. We kunnen dus stellen dat we in een echte bierstad leven.”

Een potje City Beer Golf kost 26,5 euro per persoon. Daar zijn drie streekbieren, een golfinitiatie, golfmateriaal, begeleiding en een verzekering bij inbegrepen.

Deelnemers moeten twee weken op voorhand reserveren. Dat kan via www.citybeergolf.be.

AANGERADEN
Meest recent