De Ronde van Guangxi: last voor velen, van staatsbelang voor Wanty-Gobert

Foto: Photo News

Voor het derde jaar op rij eindigt de World Tour in China met de zesdaagse Gree Tour of Guangxi, die vandaag van start gaat in Beihai en eindigt op 22 oktober. Dinsdagavond, wanneer ook de laatste winnaar van een World Tour-koers van dit seizoen bekend is, volgt dan het Gala van de World Tour in Giulin, waar onder meer eindwinnaar Primoz Roglic en een afgevaardigde van Deceuninck-Quick Step (beste ploeg) verwacht worden om een trofee in ontvangst te nemen.

Groupama-FDJ, AG2R-La Mondiale en Movistar sturen hun kat, maar toch is deze World Tour-wedstrijd, in 2017 nog gewonnen door Tim Wellens, voor sommige teams ontzettend belangrijk. Zoals voor Wanty-Gobert. De ploeg van Hilaire Van der Schueren voert nog altijd een verbeten puntenstrijd met onder meer Total Direct Energie om op het einde van het seizoen op kop te staan in ‘tweede klasse’, als beste van de pro-continentale teams. Waardoor ze volgend seizoen automatisch recht zou hebben op een wild card voor de drie grote ronden. Er ligt dus wel wat druk op Timothy Dupont en co. om punten te sprokkelen in Guangxi.

De grootste sprintersnamen zijn Fernando Gaviria (UAE), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) en Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). De rest van het deelnemersveld bestaat vooral uit Chinese vrijwilligers, genre Floris De Tier, die van Jumbo-Visma naar China móét.

Door hc
AANGERADEN