Regen, regen en nog eens regen

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: BELGA

Donderdag sleept een regenzone nog lange tijd over het zuiden en soms het oosten van het land met perioden met regen. Elders is het meestal droog met opklaringen. In de loop van de namiddag en vanavond vallen er opnieuw buien vanaf de Franse grens. Het wordt vrij zacht weer met maxima tussen 12 en 17 graden. Dat meldt het KMI.

Regen, regen en nog eens regen
De weersverwachtingen voor donderdag. Foto: KMI

Donderdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht blijft het wisselend bewolkt met aanvankelijk nog enkele buien. Later op de nacht wordt het tijdelijk droog. Op het einde van de nacht worden nieuwe buien verwacht, met minima tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in Vlaanderen.

Vrijdag wisselen opklaringen af met bewolkte momenten en buien. Een onweer is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind is bij momenten vrij krachtig, met rukwinden tot 55 à 75 km/u of meer tijdens een onweersbui.

Zaterdag is het erg wisselvallig met buien, eventueel met een donderslag. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden. Zondag blijft het, op een enkele bui na, droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de avond neemt de kans op neerslag in het oosten van het land toe. De maxima schommelen rond 14 graden in het centrum.

Ook op maandag lijkt het in de westelijke helft van het land vaak droog te blijven. In het oosten ziet het er naar uit dat er regen of buien zullen vallen, met maxima van 10 tot 15 graden.

Dinsdag lijkt rustig, wisselend bewolkt en meestal droog te zullen verlopen, met maxima tot 14 of 15 graden.

Door jvh
AANGERADEN