Metroreizigers pakken klimaatactievoerders ‘Extinction Rebellion’ aan in Londen

Een Extinction Rebellion-protest in Londen is donderdag helemaal uit de hand gelopen. Enkele actievoerders klommen op de metrostellen waardoor het metroverkeer stillag. De pendelaars konden dat op zijn zachtst gezegd niet smaken en namen het heft in eigen handen door de actievoerders op de grond te trekken.

De politie arresteerde vier personen “na obstructie-incidenten in de stations van Stratford en Canning Town op de Jubileelijn”, dat het noordwesten met het oosten van Londen langs het centrum verbindt. Op een video op sociale media is te zien hoe woedende pendelaars projectielen naar een manifestant die bovenop een trein stond wierpen, en hem er met geweld aftrokken.

Londens burgmeester Sadiq Khan veroordeelt de manier van protesteren sterk. “Deze illegale acties zijn extreem gevaarlijk, contraproductief en ze veroorzaakt een onaanvaardbare verstoring van het metroverkeer dat de inwoners van Londen gebruiken om naar hun werk te gaan.”

De actievoerders willen donderdag ook actie voeren in de Londense luchthaven van Gatwick, om de luchtvaartindustrie te vragen “het aantal vluchten te verminderen en de luchthavens niet uit te breiden”. Ze voorzien daarbij geen verstoring van het luchtverkeer. Daarnaast roept de beweging sympathiserende werknemers op te betogen na hun werkdag.

Door tica
AANGERADEN