Vrachtwagen zó zwaar overladen dat de vonken eraf vliegen: betrokkenen naar politierechtbank

De vrachtwagen was overladen, de lading slecht vastgemaakt én er was gesjoemeld met de tachograaf. Foto: Politiezone Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse verkeerspolitie heeft woensdag op de Noorderlaan in het Antwerpse havengebied een vrachtwagen aan de kant gezet die zo zwaar overladen wat dat de oplegger over de grond schraapte, met vonken en krassen tot gevolg. De betrokkenen moeten zich verantwoorden bij de politierechter.

De Antwerpse politie deelde een foto van de tegengehouden vrachtwagen op zijn Facebookpagina. Daarop is te zien dat de oplegger twee oude vrachtwagens vervoerde. Omdat de oplegger ernstig overladen was, schraapte hij over de grond met vonken en beschadigingen aan het wegdek tot gevolg.

“Bovendien waren de vrachtwagens zeer beperkt en onveilig gezekerd, zo waren de wielen van de vrachtwagens niet geblokkeerd”, aldus de politie.

Als kers op de taart bleek de bestuurder van de vrachtwagen het niet al te nauw te nemen met de rij- en rusttijden. “Er was duidelijk gesjoemeld met de tachograaf. Het vervoer werd uiteraard stopgezet, de keuringsbewijzen werden ingetrokken en de lading werd afgeladen”, zegt de politie.

De betrokkenen zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Door dvd
AANGERADEN
Meest recent