Tien huiszoekingen in onderzoek naar Antwerpse drugsbende

Antwerpen -

Bij verschillende huiszoekingen in Antwerpen zijn vijf vermeende leden van een drugsbende opgepakt. Vijftien anderen werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het onderzoek naar de deze week opgerolde drugsbende startte afgelopen zomer. Toen werd een straatdealer gecontroleerd, hij bleek kleine gebruikershoeveelheden cocaïne op zak te hebben. In de maanden die volgden legde de lokale recherche van de Antwerpse politie een heel netwerk van drugsdealers bloot. De meesten verbleven illegaal in het land.

Woensdagochtend donderden de speurders binnen op tien adressen verspreid over de stad. Bij die huiszoeking werden vijf verdachten gearresteerd. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die plaatste hen onder aanhoudingsmandaat”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Het vijftal verschijnt maandag voor de raadkamer. Bij de invallen nam de politie een weegschaal en verschillende hoeveelheden cocaïne en cannabis in beslag.

Huisjesmelkerij en tuberculose

Er werden in de marge van de actie ook processen-verbaal opgesteld wegens wapenbezit en huisjesmelkerij. Vijftien mensen die bij de huiszoekingen werden aangetroffen bleken illegaal in het land te verblijven, zij werden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. “Zes van hen droegen symptomen van tuberculose”, zegt de politie. “Ze werden naar ziekenhuizen gebracht.”

Door sare
AANGERADEN
Meest recent