Studente doet Karel de Grote Hogeschool kiezen voor herbruikbare bekers: “Hogescholen hebben een enorme impact op ons gedrag”

Foto: Karel de Grote Hogeschool

/ Antwerpen -

In alle koffiebars van de Karel de Grote Hogeschool worden dranken voortaan in herbruikbare plastic bekers geschonken. Het was een studente die het initiatief opperde en daarbij de volle steun kreeg van de directie.

Toen de Karel de Grote Hogeschool onlangs de vraag “Wat is jouw droom?” op haar studenten afvoerde, antwoordde studente Sociaal Werk Heleen Soontjens dat ze droomde van een plasticvrije school. Daar had de directie wel oren naar, en dus worden nu plastic ‘Billie cups’ geïntroduceerd in alle koffiebars op de campus.

“Hogescholen hebben een enorme impact, niet alleen op de afvalberg, maar ook op het gedrag en de gewoontes van duizenden studenten”, legt Soontjens uit. “Zij moeten het goede voorbeeld tonen.”

Vorig academiejaar belandden er bij Karel de Grote naar eigen zeggen nog 55.000 wegwerpbekers in de vuilnisbakken, maar die zouden dus verleden tijd zijn. Billie cups zijn herbruikbare bekers met 1 euro waarborg die ondertussen verkrijgbaar zijn in verschillende campussen en universiteiten, maar ook op tal van andere plaatsen die afhaalmaaltijden aanbieden.

Door Elisabeth Van Gestel
AANGERADEN
Meest recent