Nederlander (27) omgekomen bij trektocht in Nepal

Bron © belga, Telegraaf

Foto: shutterstock

De 27-jarige Thomas Wierks uit het Nederlandse Dordrecht is in Nepal omgekomen nadat hij tijdens een trektocht verdwaald was in de jungle. Dat meldt Operatie Mobilisatie (OM), een christelijke organisatie die zich richt op het verspreiden van het christendom.

Thomas Wierks studeerde de lokale taal aan de universiteit van Nepal en liep tijdens een vakantie samen met een 42-jarige medestudent de Tamang Heritage Trail. Een relatief nieuwe route ten noorden van Nepal, tegen de grens van Tibet. Tijdens hun tocht werden ze getroffen door het slechte weer en verdwaalden ze.

De twee studenten waren sinds 22 september vermist. OM meldt dat men na de vermissing meteen een crisisplan hebben gestart. Na een dagenlange zoektocht werd op 4 oktober het lichaam van Thomas teruggevonden aan de voet van een klif. Acht dagen later werd het lichaam van zijn Koreaanse metgezel gevonden in het dichtbegroeide gebied.

Thomas was actief bij Operatie Mobilisatie en sinds augustus 2018 ook bij de organisatie Climbing for Christ, een organisatie die het christendom verkondigt in bergachtige gebieden “waar andere zendelingen niet kunnen of willen komen”. Ook zijn metgezel was actief bij Climbing for Christ.

Thomas wordt donderdag begraven in het Nederlandse Zwijndrecht. “Hij zal worden herinnerd en geëerd als iemand die trouw de liefde van God uitleefde voor zijn familie en te midden het Nepalese volk”, aldus OM.

Door Hanne Colémont
AANGERADEN
Meest recent