Brand aan achterzijde apotheek zet bovenliggend appartement vol rook

De brandweer raakte niet makkelijk bij het vuur, dat zich aan de achterkant van de apotheek bevond. Foto: bfr

Wingene -

Donderdagochtend brak er rond 11 uur een brand uit langs de achterzijde van apotheek Ryckaert op de Markt. Het vuur sloeg over op een bovenliggend appartement. Ook de naastliggende horecazaak Peetje Klakke liep uiteindelijk schade op.

Het centrum van Wingene werd gisterenochtend omstreeks 11 uur ingenomen door verschillende brandweerwagens die toesnelden om een brand aan de achterzijde van apotheek Ryckaert te blussen. De apothekeres had even voordien opgemerkt dat er aan de achterzijde van haar zaak een brand was ontstaan. Net toen ze de hulpdiensten opbelde, viel ook de elektriciteit in het gebouw uit. “De brand ontstond aan de achterzijde van de apotheek. Via de houten gevel klom het vuur naar boven klimmen, waarna er brand ontstond in de dakconstructie van een appartement”, zegt brandweerofficier Sigurd Vanderstraeten. In het appartement, waar momenteel niemand woont, vormde zich een hevige rookontwikkeling.

Uit verschillende hoeken blussen

Doordat de apotheek ingesloten is tussen verschillende gebouwen was het voor de brandweer niet eenvoudig om bij het vuur te geraken. “We hebben langs drie kanten geprobeerd het vuur te bedwingen”, aldus de brandweerofficier. Via de apotheek, een ladderwagen langs kant van het nabijgelegen rouwcentrum en via horecazaak Bistro Peetje Klakke baanden de blussers zich een weg naar de achterkant van de zaak waar de brand was ontstaan. Uiteindelijk was de brand vrij snel onder controle. De schade aan de achtergevel en de dakconstructie van het gebouw is wel aanzienlijk. Ook in het appartement zelf is er rookschade.

Hoe de brand precies is ontstaan is onduidelijk. Mogelijk is er een probleem ontstaan met een lamp aan de achterkant van het gebouw.

Door Bert Feys
AANGERADEN
Meest recent