Twee zwaargewonden bij ontploffing in huis in centrum van Gent

Foto: jdu

Gent -

Bij een ontploffing in een woning in Gent zijn twee gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Wat de ontploffing veroorzaakte, is nog onduidelijk.

De ontploffing gebeurde rond 16.45 uur aan de Filips Van Marnixstraat, vlakbij het Citadelpark in het centrum van Gent. Bij het incident vielen twee gewonden, melden de hulpdiensten. Ze werden achteraan in de woning en in de tuin aangetroffen. Mogelijk probeerden ze nog te vluchten toen de ontploffing gebeurde. Ze raakten zwaargewond, voorlopig is wel onduidelijk precies hoe erg ze eraan toe zijn. De twee werden naar het UZ Gent overgebracht.

De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Medewerkers van gasmaatschappij Fluvius kwamen ter plaatse, zegt woordvoerder David Callens. “Ze waren in de buurt aan het werk en hoorden de ontploffing. Ze zijn op eigen houtje ter plaatse gegaan en hebben uit voorzorg het gas afgesloten.” Maar volgens de woordvoerder werden bij een eerste nazicht geen sporen van gas gevonden, al is het nog veel te vroeg om een exacte oorzaak aan te duiden.

Twee zwaargewonden bij ontploffing in huis in centrum van Gent
Foto: jdu
Twee zwaargewonden bij ontploffing in huis in centrum van Gent
Foto: jtp

De straat is afgesloten en de hulpdiensten zijn ter plaatse. Er is geen gevaar voor de omgeving en geen instortingsgevaar in de woning, zegt de brandweer. Maar de materiële schade is wel aanzienlijk.

Door jdu