Diagne sprak naar eigen zeggen nooit met Anderlecht, in Brussel wijzen ze naar makelaar voor afketsen transfer

Foto: BELGA

Het scheelde niet veel of Mbaye ­Diagne was vandaag ploegmaat van Wesley bij ­Aston ­Villa. De club uit Birmingham ­wilde hem, maar Gala­tasaray hield vast aan zijn vraagprijs van 15 miljoen euro. Zo veel geld wilde Villa niet betalen en Diagne had te weinig interlands met Senegal gespeeld om in aanmerking te komen voor een uitleenbeurt naar Engeland.

Bij gebrek aan kandidaat-kopers richtte Diagnes makelaar zich daarom tot de Belgische markt. Hij kwam tot een ­akkoord met Anderlecht, maar uiteindelijk koos de speler te elfder ure voor Club Brugge.

“Anderlecht heeft me nooit gebeld”, zegt Diagne nu. “Ze probeerden het via makelaars te regelen. Club Brugge heeft met mijn ­eigen makelaar ­gebeld. Anderlecht nooit. Ze hebben ­gesproken met ­Galatasaray, maar nooit met mij.”

Anderlecht-manager Michael Ver­schueren doet het verhaal van Diagne af als onzin en toonde onze redactie een reeks whatsappberichten uitgewisseld met Daniele Boaglio, de makelaar van de speler. Die tonen aan dat er wel degelijk een ­afspraak was ­gemaakt om voor Anderlecht naar Brussel te komen.

Club wenste ­niet te reageren.

LEES OOK. De vijf wonderlijke avonturen van Club Brugge-spits Mbaye Diagne: “In België ben ik Mario, in Turkije was ik King Kong”

Door bla
AANGERADEN