Auto ramt politiebureau in Kerkrade: geen gewonden, verdachte opgepakt

Foto: track’88

Een auto met daarin enkele jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in het Nederlandse Kerkrade binnengereden. Daarna werd geprobeerd om de auto in brand te steken, maar verder dan een klein brandje kwam het niet.

Het incident gebeurde even na 5 uur aan de Kerkradersteenweg. De auto reed door de glazen deur aan de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet echt gelukt. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand is flink beschadigd en is afgezet.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is. Ook de identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend.

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent