Spaanse toreador vecht voor zijn leven nadat stier hem spietst en meesleurt door arena

Een Spaanse toreador vecht voor zijn leven nadat hij gespietst werd door een stier. “Het is een mirakel dat hij nog leeft”, zeggen de familieleden van Mariano De la Viña (57).

De la Viña nam deel aan een kermis in Zaragoza toen het helemaal verkeerd liep. Een stier duwde hem omver, spietste hem, hief hem zo van de grond op en sleept hem vervolgens mee door het gebouw. In die periode kreeg de 57-jarige Spanjaard drie hartaanvallen.

Daarna viel de stier hem nog eens aan, waardoor hij een wonde van 27 centimeter heeft aan zijn lies en een van 22 centimeter op een gevoelige plaats aan zijn achterwerk. Zijn dijbeenslagader en nog een andere slagader werden doorboord.

Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij na twee lange operaties voor zijn leven vecht. Volgens de dokters ziet het er wel goed uit en lijkt zijn toestand langzaam te stabiliseren. Ze zijn optimistisch dat alles in orde komt. “We hebben zijn leven gered, maar zijn toestand blijft ernstig”, zegt Carlos Val-Carreres, hoofdchirurg van het ziekenhuis.

Zijn familie en vrienden noemen het een “mirakel” dat hij nog leeft.

bekijk ook

Stier springt bij publiek tijdens stierengevecht: 19 gewonden, politie schiet het dier dood

Levensgevaarlijke stier bestormt gebouw tijdens rodeoparade

Man zwaargewond omdat hij selfie wil nemen tijdens Spaanse stierenrennen: “Er was overal bloed”

Door gjs
AANGERADEN